rewe
Sommigen zijn al fan, anderen moeten er nog kennis mee maken: de tandenbrekende kerstkoekjes van Wiegert, die toch erg lekker zijn. Het eerste geheim is natuurlijk genoeg suiker toevoegen, het tweede is dat het gaat om met wie je ze deelt, en de derde is zwoegen met een lepel in plaats van een mixer. Of ze geluk brengen of niet is nog onbekend, maar ze zijn zonder twijfel bijzonder 🙂
Kooktijd: 1,5 uur
Prijsschatting: €20 als je geen ingrediënten hebt
Recept: link
Zoals gebruikelijk staat het recept helemaal onderaan de pagina, bedolven onder een hoop irrelevant gebrabbel. Zoals ik al noemde zijn de koekjes vrij hard, en Froukje heeft daarom een paar mogelijke aanpassingen gesuggereerd:
1: Doe er wat maizema bij: hierdoor wordt het koekje iets cake-iger.
2: Vervang het water (gedeeltelijk) met melk, dit maakt het ook zachter.
3: Doe de deegballetjes eerst in de vriezer, en laat de buitenkant voor je ze de over in doet weer even ontdooien. Hierdoor is de binnenkant nog bevroren, waardoor die niet uitdroogt.
#Bestuur #Snoep #Winter #Vegetarisch
Kooktijd: 15 min
Prijsschatting: onder de €10
Recept:
Ingrediënten pp:
– 50 g pasta
– 100g snacktomaatjes
– 1/2 komkommer
– vega kipsnitshel
#Historisch #budget #ModdervetOriginal #Vegetarisch #Nieuwsbrief #Salade
Prijsschatting:Â Ongeveer zo duur als het stuk schol die je wil bakken.
Recept:
ingrediënten:
– schol
– 2 teentjes knoflook
– 2 uien
– 1/4 sinasappel
– boter
– olijfolie
– peper en zout
– peterselie
Doe boter in de pan en laat het smelten. Fruit 2 teentjes knoflook en twee uien. Doe de schol met graat en huid in de pan, dus zonder ingewanden en kop. Voeg peper, zout, peterselie toe. Voeg een beetje olijfolie, sinaasappelschilrasp en sap toe. Bak de vis totdat hij gaar is. De vis is gaar als hij niet meer glazig is.
#ZelfVangen #Vis #Nieuwsbrief
een lekker hartig gerecht, met augurkjes voor het zuurtje, lekker met kerrie voor wat meer pit en natuurlijk mayo voor het moddervet
Recept:Â
Ingrediënten:
– 1 kilo lichtkruimige aardappels
– 4 of 5 flinke eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels yoghurt
– 2 of 3 lente-uitjes in dunne ringetjes
– 2 teentjes knoflook uit de pers
– Paar augurken in stukjes
– Peper, zout en evt experimenteren met een smaakje: paprika, kerrie
Kook de gehalveerde aardappelen in de schil, grootste onderop, half onder water tot ze net niet helemaal gaar zijn. Ze mogen nog niet gaan kruimen aan de randen. Dit duurt ca 10 min. Afgieten, uitstomen en half laten afkoelen.
Tijdens het koken van de aardappels meng je de overige ingrediënten in een ruime schaal. De nog warme aardappelen ontdoen van hun schilletje en in kleine blokjes snijden (het is niet erg als sommige blokjes iets gaarder zijn dan de andere). Aardappelblokjes voorzichtig door de saus mengen en een uurtje op smaak laten komen. Bij voorkeur lauw eten en niet uit de koelkast.
#ModdervetOriginal #Vegetarisch #Nieuwsbrief #Barbeque
Recipe:
Heat a large pan over medium and add a flour tortilla. Sprinkle grated cheese over half of it along with your toppings of choice! (I usually go for bell peppers, onions, and mushrooms). Fold the tortilla in half to cover the toppings and cook for 2-3 mins on each side until the cheese melts and tortilla is golden-brown. This goes great with dips like salsa, guacamole, and sour cream.
#ImogenJenkins #DeVrijeStudent
Kooktijd: onbekend
Prijsschatting: onbekend
Recept: onbekend
#ExtremelyDangerousKillOnSight