rewe

G.S.S.V. Moddervet

Eet je moddervet

Wiegert’s Havermoutkoekjes

met tips van Froukje

Sommigen zijn al fan, anderen moeten er nog kennis mee maken: de tandenbrekende kerstkoekjes van Wiegert, die toch erg lekker zijn. Het eerste geheim is natuurlijk genoeg suiker toevoegen, het tweede is dat het gaat om met wie je ze deelt, en de derde is zwoegen met een lepel in plaats van een mixer. Of ze geluk brengen of niet is nog onbekend, maar ze zijn zonder twijfel bijzonder 🙂

Kooktijd: 1,5 uur

Prijsschatting: €20 als je geen ingrediënten hebt

Recept: link

Zoals gebruikelijk staat het recept helemaal onderaan de pagina, bedolven onder een hoop irrelevant gebrabbel. Zoals ik al noemde zijn de koekjes vrij hard, en Froukje heeft daarom een paar mogelijke aanpassingen gesuggereerd:

1: Doe er wat maizema bij: hierdoor wordt het koekje iets cake-iger.
2: Vervang het water (gedeeltelijk) met melk, dit maakt het ook zachter.
3: Doe de deegballetjes eerst in de vriezer, en laat de buitenkant voor je ze de over in doet weer even ontdooien. Hierdoor is de binnenkant nog bevroren, waardoor die niet uitdroogt.

#Bestuur #Snoep #Winter #Vegetarisch

Pasta a la Idsert

De AcCie van onze vereniging eet meestal elke donderdag samen. Tegenwoordig is het vaak Noor die kookt voor de AcCie (en Wiegert), in plaats van het elke vergadering door te draaien zoals gebruikelijk is bij bijvoorbeeld de WebCie. Dit komt omdat Noor een aantal jaar geleden erg teleurgesteld was in wat de andere commissieleden hadden gekookt. Ben jij benieuwd naar welk recept de vereniging zo sterk heeft gevormd? Dan ben je op de goede plek.

Kooktijd: 15 min

Prijsschatting: onder de €10

Recept:

Ingrediënten pp:
– 50 g pasta
– 100g snacktomaatjes
– 1/2 komkommer
– vega kipsnitshel

Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking en giet het water af. Laat de pasta een beetje afkoelen terwijl je de andere ingrediënten klaar maakt.
Bak de snitshel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de snack tomaatjes door de helft en hak de komkommer in kleine stukjes. Snijd daarna ook de kipsnitshel in stukjes.
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een saladekom en hussel alles door elkaar.
 
Optionele ingrediënten:
– olijfolie
– geraspte kaas
– 50 g extra snacktomaatjes
– basilicum
– andere kruiden
– pesto
 
Door toevoeging van deze ingrediënten kan de smaak van dit recept nog verder verbeterd worden.

#Historisch #budget #ModdervetOriginal #Vegetarisch #Nieuwsbrief #Salade

Recept voor schol

Als studenten besteed je veel van je tijd op ‘school’, hoewel het vaak in twijfel wordt getrokken of het je ook echt e vaardigheden leert die je in het echte leven nodig hebt.  Heb je überhaupt ooit geleerd wat je met een schol moet? 

Prijsschatting: Ongeveer zo duur als het stuk schol die je wil bakken.

Recept:

ingrediënten:
– schol
– 2 teentjes knoflook
– 2 uien
– 1/4 sinasappel
– boter
– olijfolie
– peper en zout
– peterselie

Doe boter in de pan en laat het smelten. Fruit 2 teentjes knoflook en twee uien. Doe de schol met graat en huid in de pan, dus zonder ingewanden en kop. Voeg peper, zout, peterselie toe. Voeg een beetje olijfolie, sinaasappelschilrasp en sap toe. Bak de vis totdat hij gaar is. De vis is gaar als hij niet meer glazig is.

#ZelfVangen #Vis #Nieuwsbrief

Selma’s Aardappelsalade

een lekker hartig gerecht, met augurkjes voor het zuurtje, lekker met kerrie voor wat meer pit en natuurlijk mayo voor het moddervet

Recept: 

Ingrediënten:
– 1 kilo lichtkruimige aardappels
– 4 of 5 flinke eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels yoghurt
– 2 of 3 lente-uitjes in dunne ringetjes
– 2 teentjes knoflook uit de pers
– Paar augurken in stukjes
– Peper, zout en evt experimenteren met een smaakje: paprika, kerrie

Kook de gehalveerde aardappelen in de schil, grootste onderop, half onder water tot ze net niet helemaal gaar zijn. Ze mogen nog niet gaan kruimen aan de randen. Dit duurt ca 10 min. Afgieten, uitstomen en half laten afkoelen.
Tijdens het koken van de aardappels meng je de overige ingrediënten in een ruime schaal. De nog warme aardappelen ontdoen van hun schilletje en in kleine blokjes snijden (het is niet erg als sommige blokjes iets gaarder zijn dan de andere). Aardappelblokjes voorzichtig door de saus mengen en een uurtje op smaak laten komen. Bij voorkeur lauw eten en niet uit de koelkast.

#ModdervetOriginal #Vegetarisch #Nieuwsbrief #Barbeque

Quesadillas of the Free Students

Recipe:

Heat a large pan over medium and add a flour tortilla. Sprinkle grated cheese over half of it along with your toppings of choice! (I usually go for bell peppers, onions, and mushrooms). Fold the tortilla in half to cover the toppings and cook for 2-3 mins on each side until the cheese melts and tortilla is golden-brown. This goes great with dips like salsa, guacamole, and sour cream.

#ImogenJenkins #DeVrijeStudent

De perfecte marshmallow

 

 
 
 
 
 
 

Kooktijd: onbekend

Prijsschatting: onbekend

Recept: onbekend

#ExtremelyDangerousKillOnSight